Genie

Genie er en blandingstispe født 02.11.05. Hennes opprinnelige raser er noe usikkert, men sannsynligvis stammer hun fra en Svensk hvit elghund og en Border Collie. Hun er helt svart i pelsen, med hvite felter under magen og på potene. I kroppsbygning er hun ganske lik BC i ansikt, hode og høyde/lengde, men hun har en karakterisktisk krøll på halen og er kraftigere bygd enn BC-er normalt er.

I gemytt er hun en flott familiehund. Hun er rolig inne og elsker å være aktiv ute. Hun er intelligent, men må motiveres for å gjennomføre oppgaver. Hun jobber ikke gratis for å si det sånn 🙂 Likevel så viser hun potensiale i både spor og lydighet, og kunne nok også drevet på med aglity hadde det ikke vært for at hun har for stive bakben til å trene aktivt. Hun liker å leke i vann, men svømmer ikke frivillig. Hennes største negative karakteristikk er gjeting av syklister/skiløpere og jaging av katter. Hennes elghund-instinkter gjør også at hun søker opp dyr i skogen, men har i utgangspunktet en fin innkalling. Innendørs går hun veldig bra sammen med andre dyr og hun er generelt trygg på barn så lenge det ikke blir for mye styr rundt henne.

Treningsmessig har hun god kontakt med fører, men kan bli ganske «het i toppen». Hun er interessert i alt som skjer rundt seg og gjør helst ting på egenhånd. I agility er hun likevel veldig avhengig av å ha fører i nærheten og er lite selvstendig i banen, men dette er en fin egenskap å ha med seg inn i lydighet. For spor kommer ikke denne egenskapen fram i noe særlig grad og hun sporer i vei uten tanke på fører, men har liten utholdenhet og krever masse motivasjon.

Sånn alt i alt så er hun en flott hund med masse personlighet. Hun kommer nok aldri til å bli best i noe, men det er heller ikke målet. Det viktigste var å få en turkamerat og selskap i huset, men vi tror det er viktig for hennes trivsel å ha aktiviteter som utfordrer de egenskaper hun har som hund. Disse aktivitetene ble fort både hobbyer og livsstil for oss, og dytter oss ut av sofaen i all slags vær. Akkurat slik vi hadde tenkt 🙂

Genie sover

Én kommentar to “Genie”

  1. Solfrid og Nirrill Gulldusk Says:

    Det er jo tull det du sier om at den skjønne ikke kommer til å bli best i noe. Hun har jo en flott tittel allerede : BIH = Best in House = på godt norsk = «Best i Huset», den tittelen vil følge henne inn i hundehimmelen -håper at det blir lenge til hun drar dit da!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: