Nidaros cup’n

Nå når vi har trent lydighet en stund så fant vi ut at det var på tide å sette kunnskapen ut på test. Siden vi aldri har deltatt i lydighetskonkurranser tidligere så passer det veldig fint at Nidaros BHK (hundeklubben vi er medlem av) har interne konkurranser for alle dems medlemmer. Denne serien med interne konkurranser kaller de for Nidaros cup’n og avsluttes med klubbmesterskapet i oktober.

Vi hadde ikke som mål å vinne noe som helst og jeg gikk inn i ringen med håp om at vi kanskje skulle klare ok poengsum på kanskje halvparten av øvelsene. Genie har vært litt opp og ned på treningener; noen dager går absolutt alt helt supert, mens andre dager går absolutt alt ræva. Vi har trent på nidarosbanen de to siste tirsdagene for å venne henne til stedet ihvertfall, og i går var hun bare helt fantastisk flink.

Selve konkurransen gikk helt på trynet! Genie har aldri vært så bortreist som hun var i dag, og det så ut som en marsboer fra månen hadde besatt henne og ikke ante hvor den var eller hva den skulle gjøre. Den største positive overraskelsen var fellesdekk der hun faktisk fikk 9 poeng. Tapte 1 poeng på at hun reiste seg pittelitt og la seg bedre til rette for å sove. Tannvisningen gikk også bedre enn fryktet.  De øvelsene som er minst stabile er lineføring og fri ved fot, og i dag hadde vi overhode IKKE kontakt. Hun gikk flere meter bak meg og snuste i gresset og ønsket meg dit peppern gror. Dekk fra hold gikk heller ikke siden jeg ikke fikk kontakt etter de tidligere øvelsene, men innkalling er og blir stjerneøvelsen vår. Full fart og pangstart. Stå under mars gikk like dårlig med fri ved fot og måtte til med en trippelkommando for å få henne til å stoppe. Den øvelsen hun overrasket mest på negativt var hopp over hinder. Vanligvis elsker hun å hoppe og må jeg holde henne igjen med å forsterke på plass-kommandoen, men i dag så bare gikk hun utenom og ville rett og slett ikke hoppe før på 3 forsøket. Helhetsinntrykket i dag ble med dette helt ræva og konkurransen sluttet ikke noe særlig med at vi i tillegg fikk dårligste poengsum. (se siden for lydighet) Jeg visse vi ikke var gode, men at vi var så dårlige… Sukk! Vet ikke om jeg tør vise meg på konkurranse igjen etter dette… 😦

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: