Familiehelg

Denne helga ble brukt til familietid med mann og hund.  Sykkling, sløving, spor og bading er noen av stikkordene.

Lørdag:

Torben kjøpte seg ny sykkel på tirsdag og på lørdagskveld bestemte vi oss for å ta en sykkeltur for å teste utstyret. Vi fulgte veien fra huset, ned til Fossegrenda, bort til Nidarvoll og hjem igjen. De som kjenner Genie vet at hun liker å gjete syklister, så det å få henne til å springe pent ved siden av sykklen var en prøvelse den første stunden. Etter litt tid tror jeg hun skjønte at det ikke nyttet å prøve å dytte meg nærmere Torben, og at det egentlig var litt kult å få springe. Da startet hun faktisk å trekke. Hun er overhode ingen trekkhund så det var litt overraskende, men selvsagt positivt for undertegnede som måtte tråkke en del mindre i oppoverbakkene. Det ble hun også lei av etterhvert og til slutt innfant hun seg med sin joggende tilværelse og startet å se fremover og være rolig ved siden av sykkelen. Veldig vellykket må jeg si.

Genie på sykkeltur

Genie på sykkeltur

Lørdagskvelden ble avsluttet med kos og avslapping for alle sammen. Og her avslørte jeg Genie i en heller ureglementert liggepositur.
 
Torben og Genie i, sofaen?

Torben og Genie i, sofaen?

Søndag:

Søndagen startet rolig med sløving i sola, eller for Genies del i senga si. Da vi menneskene ble lei av å slikke sol fant mor ut at vi kunne stikke opp i bymarka og ta et par motivasjonsspor. Vi stakk opp til det stedet hvor vi var på sporkurs, opp med Sørum Gård rett ovenfor Granåsen. Her er det veldig bra sporterreng og en del variert skog.

Vi la ut ganske korte spor, et på va 40 m rett frem, et på ca 50 m med 90 graders vinkel ca halvveis, og avsluttet med et kort 30 meters spor rett frem. Genie har skjønt poenget, men ikke helt gjennomføringen. Hun går sporet i sikksakk, bortsett fra vinkelen. Der hadde hun standard rett frem, en liten runde i vinkelen og så rett på ny strekke. Sikksakken ser ut til å bli værre når det er godbiter i sporet, men tror disse er ganske viktig for å få nesen ned i bakken. Hun har en veldig tendens til overværssøk og hadde ikke hatt sjans til å finne en eneste pinne slik hun sporer i dag. Blir morsomt å se hvordan dette utviler seg fremover.

Mamsen legger ut et spor Genie sikksakker seg gjennom sporet
Mamsen legger ut spor Genie sikksakker seg gjennom sporet

Etter sporingen avsluttet vi med litt bading i hestsjøen. Her var det god plass og veldig bra badetemperatur. Og utrolig nok, GENIE SVØMTE!! Genie svømmer aldri, frivillig. Vassing ja, men i det øyeblikket beina forlater bakken snur hun panisk og vil inn på land. I dag svømte hun helt frivillig første gangen. Tror hun ble ganske overrasket for hun skjønte ikke helt hvordan denne svømmingen fungerte. Hun kom ut til meg i vannet, snudde seg innover igjen og endte deretter opp med å svømme i 2-3 sirkler før hun klarte å vende rett innover. 2 gangen hun svømte var nesten frivillig, mor kalte på henne for å få henne utti vannet i gjen og hun svømte utover og så innover igjen. 3 ganger var det egentlig ikke så gøy å svømme, men hun kom utti da jeg ropte. Prøvde å belønne når hun kom ut, men det var visst veldig vanskelig å både svømme og spise samtidig. Belønningen ble heller en vannmelonbit når hun kom på land igjen. Litt usikker på om vannmelon er bra for hunder, men hun slukte det det i seg i en eneste stor jafs.

P1000516 P1000517_croppet
Genie svømmer ut, FRIVILLIG! Tar noen sirker før hun skjønner denne «svømmingen»

 

P1000481Vannmelon er nam nam 

Og slik utarter altså en familiehelg seg hos familien Skylstad. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: