Kveldstur og litt agilitytrening

På fredag bestemte vi oss for å ta en snartur til Stavsøra og ta Genies kveldstur der, sammen med en liten runde på agilitybanen. Desverre så viste deg seg at Genie ikke var helt i form til trening denne kvelden.

På grusbanene sto det klart en rekke med 4 hindre og vi valgte å hoppe dem på mellomhøyde. Etter mye overtaling, tullball, gå under pinnen, springe rundt hopphindret m.m. fikk vi henne endelig over to hindre etterhverandre. Etter det var det plankekjøring å ta tre og fire hopphindre i rekka. Litt overraskende at dette skulle være vanskelig. På tirsdagens trening tok vi nesten en halv bane på mellomhøyde, og dette inkluderte blant annet en rekke med tre hindre foran en rørinngang. Genie hadde god fart og minimalt med tripping i disse hoppene.

På gressbanen sto det en halv bane eller noe slikt spredt utover (Trodde forøvrig at man skulle rydde av gressbanen når man var ferdig å bruke den?). Vi brukte de hindrene som sto der og øvet på inngang på slalom etter ett hopphinder. Her også var det mye om og men å faktisk få Genie over hopphindret, men når vi klarte det så gikk slalomen helt overlegent. Denne begynner å bli sikkelig bra. Etter slalomen sto lengdehoppet og denne tok hun også  helt suverent og minimalt med tripping, selv om hun kaster bort mye energi i å sveve alt for høyt over. Vi prøvde å trene litt mer på hoppingen, tok kun ett hindre og varierte på høyden og på motovasjon og belønning. Fiskerester var ikke særlig motiverende, og det var heller ikke salamipølse, men kjempeanda var derimot det som skulle til. Det ble mindre tripping og god fart foran hindret så hoppet ble mye bedre

Jeg lurer selvsagt på hva som gjør at lengdehoppet går mer eller mindre problemfritt mens høydehoppene går dårlig. Framover så skal vi trene på styrke og kondisjon for å se om dette kan hjelpe. Hun rev hopphindret flere ganger i løpet av treningen og dette er noe hun liker svært dårlig. Tror hopptreningen derfor ble ganske demotiverende for henne i starten. Prøvde derfor å avslutte med noen enkle hoppøvelser med ett hinder med den motivasjonen som var best. Slalom og felthindre elsker hun. Farten i slalomen begynner å bli veldig bra og inngangene blir stadig bedre. Det er snart på på tide å finne ut hvordan jeg trener venstre slalom. Hun har ikke noe særlig med fart over felthindrene, men jeg har funnet ut at å rope hvilket hinder som er det neste når hun er på felthindret gir bedre fart i nedgangen.

Jeg har også sett at Gauldal har en kurs i hoppteknikk i starten av september: http://www.gauldalhk.com/node/2576. Vurderer å melde meg på dette, men har så mange planer for høsten. Tenkte jeg skulle prøve å både trene inn øvelsene i klasse 1 lydighet og bli med på noen av konkurransene i Nidaros Cupen. Har også lyst til å trene sporkondisen til å ta et klasse D spor og bli med i klubbmesterskapet i bruks. Akkurat nå er ikke Genie særlig god i noen av de tingene vi gjør, men det er vel snart på tide å finne ut hva vi skal konsentrere oss om. Selv om agility er min favoritt aktivitet så er det vel på tide å innse at det kanskje ikke er favorittsporten til Genie. *sukk*

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: