Hardtrening

Nå er det fredag og bare 4 dager igjen til apellmerkeprøven. Som nevnt tidligere sliter vi med dekk-og-bli øvelsen. Hunden skal da dekkes ned fra på-plass og ligge i 2 minutter mens føreren står 15 meter unna, synlig. Vi sleit veeeldig på onsdag da vi møtte resten av kursgjengen for litt ekstratrening, men vi har faktisk hatt flott fremgang på bare et par dager.

I går var vi ved Baklidammen i bymarka og badet litt (Ok da, mor badet. Genie bader ikke frivillig). Samtidig slo vi til med litt trening der tok vi dekk-og-bli og sitt-og-bli ganske lenge (tok ikke tida), mens venninnehunden Latira sprang og hoppet rundt omkring.  Latira fikk kommandoer litt i hytt og pine (Det var jeg som kommanderte den andre hunden), men Genie skjønte faktisk at kommandoene ikke var til henne. Hun ble i den kommandoen hun hadde fått helt til hun fikk værsågod-kommandoen. Mor var veldig fornøyd 🙂

I dag morges gikk vi morgentur med en og annen stå (altså stopp) innimellom. Før vi gikk inn døra gjorde vi litt dekk-øvelser og hadde på det meste dekk-og-bli i 30 sekunder på 15 meters avstand, og dekk-og-bli i 60 sekunder på halvparten av avstanden. Dette lover jo bra! Det viktige nå er å trene på fremmede steder, og ikke minst der apellmerkeprøven faktisk skal være. Av en eller annen grunn er alt er så mye vanskeligere utenfor hjemmet omkrets.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: